Fundacja Jelenia Góra; Moja Fundacja; Pomaganie Jelenia Góra

Ekologicznym krokiem przeciwko Hejtowi w Jeleniej Górze

Wystartowaliśmy w grancie z firmą TESCO - "decydujesz, pomagamy" - zrobiliśmy to ponieważ chcemy posprzątać Jelenią Górę z Hejtu! Taki cel sobie stawiamy. W ramach grantu przeszliśmy do drugiego etapu jakim jest głosowanie w sklepach na nasz projekt - ten etap jest już za nami - czekamy do 29.07.19 na oficjalne wyniki.

W ramach akcji zaprosimy do współpracy uczniów naszych jeleniogórskich szkół ponadpodstawowych. Wspólnie udamy się do przejścia podziemnego w pobliżu zespołu szkół "Mechanik" tam pomalujemy ściany w idei przeciwdziałania hejtowi. Każda szkoła będzie miała oddzielny fragment muru do adaptacji, później owa wizja będzie oceniana i dla najlepszych będą nagrody.

Ekologicznym krokiem, ponieważ planujemy zakup zgniatarek do butelek PET które też umiejscowimy w szkołach celem promowania recyklingu tych materiałów. Dodatkowo cześć grupy obecnej przy malowaniu przejścia podziemnego będzie miała za zadanie odnaleźć w terenie w okolicach Jeleniogórskich błoni odpowiednio oznaczonych skrytek - tak by odszukać odpowiednie hasło  przewodnie dla ich prac w tunelu.

W obecnej chwili poszukujemy partnerów do tej akcji - potrzebujemy wsparcia w materiałach malarskich oraz w pozyskaniu atrakcyjnych nagród dla zwycięskich grup.