W dniach 16-22 lipca 2024 r. odbył się wyjątkowy obóz sportowo-rekreacyjny, zorganizowany przez Moją Fundację, w malowniczym ośrodku „Stoltur” nad morzem, w miejscowości Niechorze. W wydarzeniu wzięło udział 40 dzieci z 8 domów dziecka z miejscowości regionu Karkonoszy, rodzin zastępczych oraz dzieci z Ukrainy. 🌍👫

To już trzeci rok z rzędu, kiedy Moja Fundacja organizuje tego rodzaju obozy, a także półkolonie letnie i zimowiska dla dzieci z różnych placówek opiekuńczych i rodzin zastępczych. Do tej pory naszą opieką objęliśmy już ponad 350 dzieci, starając się, aby każde z nich mogło przeżyć niezapomniane chwile pełne radości, nauki i przygód. 🎉📚

Podczas tegorocznego obozu dzieci miały okazję uczestniczyć w wielu różnorodnych aktywnościach sportowych i rekreacyjnych. Program obozu był bogaty i zróżnicowany – od gier zespołowych na plaży, przez zawody w aquaparku, aż po warsztaty artystyczne i wieczorne spacery przy zachodzie słońca. Każdy dzień był pełen atrakcji, które nie tylko dostarczały rozrywki, ale również integrowały uczestników, rozwijały ich umiejętności społeczne i wzmacniały ducha zespołowego. 🏅🎨🏖️

Naszym celem jest nie tylko zapewnienie dzieciom niezapomnianych wakacji, ale również wspieranie ich rozwoju emocjonalnego i społecznego. Obserwując uśmiechy na twarzach naszych podopiecznych, czujemy, że nasza misja jest realizowana z sukcesem. 😊

Organizacja obozu nie byłaby możliwa bez wsparcia naszych partnerów. Szczególne podziękowania kierujemy do firmy Sport Evo z Jeleniej Góry, która aktywnie wspierała organizację naszej imprezy. Obóz został częściowo sfinansowany ze środków Miasta Jeleniej Góry, a także ze zbiórek pozyskanych przez Galerię Sudecką oraz sklep Auchan z Jeleniej Góry. Dziękujemy także za wspaniałą akcję Piotra Kamińskiego – który wbiegając 6 razy na Śnieżkę od wschodu słońca do zachodu dołożył ogromną cegiełkę do zbiórki środków na ten wyjazd. Dzięki Wam mogliśmy zorganizować obóz, który na długo pozostanie w pamięci jego uczestników. 🙏🏅

Jesteśmy niezmiernie wdzięczni wszystkim, którzy przyczynili się do organizacji tego wydarzenia – wolontariuszom, trenerom oraz naszym sponsorom. To dzięki Wam mogliśmy zapewnić dzieciom wspaniałe wakacje pełne radości i niezapomnianych chwil. 🌟🤗

Serdecznie zapraszamy do śledzenia naszych dalszych działań na blogu Mojej Fundacji oraz do wspierania naszych inicjatyw. Razem możemy uczynić świat lepszym miejscem dla tych, którzy najbardziej tego potrzebują. 🌍🤝

Zespół Moja Fundacja