W tym wyjątkowym roku, kiedy świętujemy 5 rocznicę założenia Mojej Fundacji, chcemy podzielić się z Wami naszymi osiągnięciami, momentami, które na zawsze zapadły w naszej pamięci, oraz planami na przyszłość. To były lata pełne wyzwań, ale przede wszystkim radości z pomagania innym i wprowadzania pozytywnych zmian w życiu wielu osób.

Nasze Misje i Początki

Od 2019 roku, „Moja Fundacja” nieustannie dąży do wsparcia dzieci, młodzieży oraz osób starszych, realizując projekty skoncentrowane na edukacji, wsparciu społecznym i aktywizacji. Naszą siłą jest pasja do pomagania i otwierania przed ludźmi nowych możliwości.

Główne Osiągnięcia

Przez te pięć lat, dzięki wsparciu naszych wolontariuszy, partnerów, i darczyńców, udało nam się zrealizować szereg projektów, które znacząco wpłynęły na społeczność:.

• Drużyna Marzeń i Akademia Piłkarska „Victoria – Moja Fundacja” – pokazujące, że sport to nie tylko rywalizacja, ale przede wszystkim możliwość rozwoju, nauki dyscypliny i pracy zespołowej. W 2023 r. zdobyliśmy wicemistrzostwo Polski w piłce nożnej dzieci z domów dziecka.
  • Wsparcie dla Ukrainy – pomoc humanitarna dla osób dotkniętych konfliktem.
  • Karkonoskie Centrum Kreowania Wolontariatu – inicjatywa promująca wolontariat jako formę aktywizacji i pomocy społecznej.
  • ECO-RUN – coroczny bieg charytatywny, który stanowi doskonałą okazję do promowania zdrowego stylu życia i ekologicznych postaw. Przez wspólną aktywność fizyczną, uczestnicy ECO-RUN nie tylko dbają o swoje zdrowie, ale także przyczyniają się do ochrony naszej planety, podkreślając wagę działań na rzecz środowiska.
  • Warsztaty Kreatywne Polsko-Ukraińskie – pomost między kulturami, stwarzający dzieciom przestrzeń do rozwijania talentów.
  • Obozy Sportowo-Taneczne – niezapomniane chwile aktywności, nauki i zabawy dla dzieci z domów dziecka.
  • Vibesfera – projekt łączący ludzi przez muzykę i kreatywne ekspresje.
  • Akcja Zbierania Nakrętek oraz Sprzątanie rzeki Bóbr i Borowego Jaru – inicjatywy ekologiczne, promujące ochronę środowiska i zdrowy styl życia.

Świętowanie z Dziećmi

Co roku, Moja Fundacja z wielką radością organizuje Dzień Dziecka i Mikołajki dla dzieci z domów dziecka regionu Karkonoszy. Te wydarzenia są dla nas szczególną okazją do sprawienia radości najmłodszym, oferując im nie tylko prezenty, ale również ciepło, uwagę i radosne wspomnienia, które są tak ważne w każdym dzieciństwie.

Rozszerzenie Działalności Mojej Fundacji

Oprócz wcześniej wymienionych projektów i inicjatyw, chcielibyśmy podkreślić jeszcze jeden ważny aspekt naszej działalności, który ma kluczowe znaczenie dla wsparcia społeczności, z którą pracujemy.

Magazyn Pomocy Rzeczowej

„Moja Fundacja” prowadzi też magazyn pomocy rzeczowej, z którego przekazujemy wsparcie dla:

• Domów Dziecka – oferując ubrania, zabawki, artykuły szkolne i inne niezbędne przedmioty, które wspierają codzienne życie i rozwój dzieci.
  • Domów Samotnej Matki – dostarczając odzież, artykuły higieniczne oraz sprzęt niezbędny do opieki nad dziećmi.
  • Osób bezdomnych – zapewniając ciepłe ubrania, śpiwory, a także artykuły pierwszej potrzeby.
  • Warsztatów Terapii Zajęciowej, Szkół i Przedszkoli – wspierając edukację i terapię przez dostarczanie materiałów edukacyjnych, pomocy naukowych oraz sprzętu terapeutycznego.
  • Schronisk dla Zwierząt – przekazując karmę, legowiska oraz inne artykuły potrzebne do opieki nad zwierzętami.
  • Szkół Specjalnych – oferując wsparcie w postaci specjalistycznego sprzętu edukacyjnego i terapeutycznego, który umożliwia dzieciom z różnorodnymi potrzebami osiągnięcie ich pełnego potencjału.

Ta część naszej działalności jest szczególnie ważna, ponieważ pozwala na bezpośrednie i konkretne wsparcie dla tych, którzy tego najbardziej potrzebują. Magazyn pomocy rzeczowej jest dla nas nie tylko miejscem gromadzenia darów, ale także symbolem solidarności i wspólnoty, którą tworzymy razem z naszymi darczyńcami i wolontariuszami.

Podziękowania i Wizja na Przyszłość

Serdeczne podziękowania kierujemy do wszystkich, którzy wsparli naszą misję swoim czasem, zaangażowaniem i sercem. Wasze wsparcie jest dla nas nieocenione.

Patrząc w przyszłość, jesteśmy pełni optymizmu i gotowości na nowe wyzwania. Planujemy rozszerzać nasze działania, wprowadzać nowe projekty i kontynuować misję pomagania. Razem możemy tworzyć jeszcze więcej dobra!

Dołącz do nas i bądź częścią tej zmiany. Razem, krok po kroku, budujemy lepszy świat.

#MojaFundacja #5LatRazem #PomagamyPomagać