Razem z Prezydentem Miasta Jeleniej G贸ry zapraszamy Was do wzi臋cia udzia艂u w akcji sprz膮tania rzeki B贸br i Borowego Jaru. Ju偶 w najbli偶sz膮 sobot臋, tj. 18.06.2022 r. b臋dziemy wsp贸lnie porz膮dkowa膰 trasy spacerowe zlokalizowane wzd艂u偶 rzeki B贸br na terenie malowniczego Borowego Jaru.

Ze wzgl臋du na wyrzucanie 艣mieci do miejsc do tego nieprzeznaczonych oraz warunki naturalne takie jak np. nieregularne koryto rzeki – 艣mieci zatrzymuj膮 si臋 i zalegaj膮 na tamtym terenie szkodz膮c krajobrazowi i 艣rodowisku. Chcemy temu przeciwdzia艂a膰 i razem oczy艣ci膰 ten pi臋kny obszar z pozostaj膮cych tam zanieczyszcze艅.

鈾伙笍 馃棏锔 馃毊 Ch臋tnym do pomocy i udzia艂u w akcji b臋d膮 wydawane worki i r臋kawice 馃Г w wyznaczonych do tego miejscach.

Dodatkowo na jeleniog贸rskich b艂oniach b臋dzie mia艂 miejsce festyn, na kt贸rym b臋dzie mo偶na zdoby膰 wiedz臋 na temat gospodarowania odpadami. B臋dzie tam r贸wnie偶 stacjonowa艂 mobilny PSZOK, gdzie b臋dzie mo偶na odda膰 zebrane elektroodpady w ramach akcji 鈥濳wiaty za elektroodpady鈥.

Udzia艂 w akcji sprz膮tania rzeki B贸br i Borowego Jaru jest 艣wietn膮 okazj膮, aby przekona膰 si臋 jak膮 przygod膮 mo偶e by膰 wolontariat w Mojej Fundacji. Dlatego zapraszamy nie tylko wszystkich obecnych wolontariuszy, ale r贸wnie偶 te osoby, kt贸re chcia艂yby spr贸bowa膰 swojej przygody i sprawdzi膰, czy taki wolontariat jest dla nich.

馃崈鈾伙笍 KIEDY? 鉃★笍 18 czerwca 2022 r.
馃挦馃彏锔 O KT脫REJ? 鉃★笍 w godzinach od 10:00 do 14:00

KONTAKT 鉃★笍 Wi臋cej informacji i szczeg贸艂贸w dotycz膮cych akcji sprz膮tania rzeki B贸br i Borowego Jaru mo偶ecie zaczerpn膮膰 u wolontariusza Tymona -> (+48) 605 447 771

Do zobaczenia w najbli偶sz膮 sobot臋 nad rzek膮 B贸br! 馃挦 馃檪