Każdy z nas codziennie zużywa różnego rodzaju opakowania, które po użyciu często trafiają do kosza. Ale co, jeśli zwykła plastikowa nakrętka mogłaby przyczynić się do lepszego jutra dla dzieci z domów dziecka? Właśnie z taką myślą ruszyliśmy z inicjatywą w ramach Mojej Fundacji.

Dlaczego nakrętki?

Plastikowe nakrętki to produkt, który można przetworzyć, a uzyskane w ten sposób środki przeznaczyć na szczytny cel. Moja Fundacja zbiera nakrętki plastikowe, które następnie są sprzedawane do recyklingu. Zebrane środki finansowe przeznaczamy na rozwój pasji dzieci z domów dziecka regionu Karkonoszy.

Rozwój pasji przez sport

Wierzymy, że sport jest jednym z najlepszych narzędzi do kształtowania charakteru, budowania dyscypliny i uczenia współpracy. Dlatego postanowiliśmy wesprzeć rozwój naszej Akademii Piłkarskiej, której celem jest nie tylko nauka kopania piłki, ale przede wszystkim budowanie pewności siebie wśród młodych ludzi.

Partnerzy, którzy wierzą w naszą misję

Nie bylibyśmy w stanie osiągnąć tak wiele bez wsparcia naszych partnerów. Z ogromną dumą współpracujemy z Galerią Sudecką, Leroy Merlin, Germania Mint, Stacja Paliw Moya, KOR-ALA oraz Urzędami Miasta w Karpaczu i Szklarskiej Porębie. Dzięki współpracy z MZK Jelenia Góra oraz szkołami i przedszkolami Jeleniej Góry i Jeżowa Sudeckiego nasza inicjatywa nabrała jeszcze większego rozpędu. Cieszymy się również z nieocenionego wsparcia ze strony osób prywatnych.

Jak możesz pomóc?

To proste! Wystarczy, że podczas codziennego zakupu napojów, czy produktów w plastikowych opakowaniach, będziesz pamiętać o zbieraniu nakrętek. Następnie można je dostarczyć do jednego z wielu punktów zbiórki współpracujących z nami placówek. W ten sposób każdy z nas może przyczynić się do zmiany w życiu tych dzieci, które najbardziej tego potrzebują.

Podsumowanie

Dzięki zbieraniu plastikowych nakrętek, każdy z nas ma możliwość przyczynienia się do rozwoju pasji młodych ludzi z domów dziecka regionu Karkonoszy. Razem możemy tworzyć lepszą przyszłość dla nich, dając im szansę na rozwój i spełnienie marzeń. Dołącz do nas w tej misji!